Frukt- och frörutor
12 rutor
50g jäst
5 dl naturell yoghurt
5 dl mjölk
2 msk olivolja
2 msk sirap
2 tsk salt
1 dl linfrön
2 msk fiberhusk
1 dl havregryn
2 dl hirsflingor
2 dl blandade hackade nötter
1 dl solrosfrön
2 dl hackad torkad frukt (russin och aprikoser förslagsvis)
3 dl mjölmix
Degen blandas med fördel i maskin eller med elvisp med degkrokar.
Gör så här:
Värm mjölken och oljan i en kastrull. Smula jästen och rör ut den med youghurten och mjölkblandningen. Blanda i sirap, salt, linfrön, fiberhusk, havregryn och hirsflinger. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ordentligt. Jäs i ca 30 minuter.
Dela degen i två bitar och baka ut till två kakor på bakplåspappersklädd plåt och jäs i ca 45 min.
Grädda mitt i ugnen i 75 min och dela sedan kakorna i 6 bitar vardera. NJUT :)
50g jäst
5 dl naturell yoghurt
5 dl mjölk
2 msk olivolja
2 msk sirap
2 tsk salt
1 dl linfrön
2 msk fiberhusk
1 dl havregryn
2 dl hirsflingor
2 dl blandade hackade nötter
1 dl solrosfrön
2 dl hackad torkad frukt (russin och aprikoser förslagsvis)
3 dl mjölmix
Degen blandas med fördel i maskin eller med elvisp med degkrokar.
Gör så här:
Värm mjölken och oljan i en kastrull. Smula jästen och rör ut den med youghurten och mjölkblandningen. Blanda i sirap, salt, linfrön, fiberhusk, havregryn och hirsflinger. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ordentligt. Jäs i ca 30 minuter.
Dela degen i två bitar och baka ut till två kakor på bakplåspappersklädd plåt och jäs i ca 45 min.
Grädda mitt i ugnen i 75 min och dela sedan kakorna i 6 bitar vardera. NJUT :)
Kommentarer
Trackback