Malins favorit baguett
Recept:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt
1 ägg
1 tsk salt
1 dl havregryn
7 dl glutenfri mjölmix (semper mix)
Rör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke.
Tillsätt ägg, salt, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar och forma till två bröd med blöta händer, de blir lite deformerade då degen är kladdig och svårarbetad men det gör inget. Jäs baguetterna i minst 40 min under duk på varm plats.
Sätt ugnen på max värme, gärna 300 grader annars 250 grader.
Släng in en halv deciliter vatten i ugnen och stäng luckan.
Vänta 15 sekunder och sätt in plåten med baguetterna.
Grädda 5 min.
Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något på bakplåten.