Malins favorit baguett

Recept:

25 g jäst

3 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt

1 ägg

1 tsk salt

1 dl havregryn

7 dl glutenfri mjölmix (semper mix)

 
Rör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke.

Tillsätt ägg, salt, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.

Dela degen i två delar och forma till två bröd med blöta händer, de blir lite deformerade då degen är kladdig och svårarbetad men det gör inget. Jäs baguetterna i minst 40 min under duk på varm plats.

Sätt ugnen på max värme, gärna 300 grader annars 250 grader.

Släng in en halv deciliter vatten i ugnen och stäng luckan.

Vänta 15 sekunder och sätt in plåten med baguetterna.

Grädda 5 min.

Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.

Ta ut och låt svalna något på bakplåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0