Bröd!
Grovt matbröd, 2 smålimpor eller 6 frallor
50g jäst
6 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
1 msk socker/sirap
1 dl havregryn
1/2 dl Fibrex
1/2 dl linfrön
1 msk fiberhusk
2 dl havremjöl (grovt)
4 dl grovt glutenfritt mjöl
2 dl vitt glutenfritt mjöl
Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37*c. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt oljan. Häll i alla övriga ingredienserna utom de tre mjölsorterna och låt svälla i ca 10 min (detta för att alla fibrer ska kunna suga åt sig av vätskan så att brödet inte blir torrt). Blanda sedan i mjölet och arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt degen jäsa i ca 30 min i bunken och skälp sedan upp den på ett mjölat bakbord. Dela degen antingen i 6 bitar eller två och baka ut till runda bullar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan på 200*c i 15 min om frallor och 30-40 min om limpor. Klart!