Snabba och enkla soppor

En av de saker jag tidigt märkte när jag blev glutenallergiker var att även om all mat går att göra glutenfri så tar det ofta sån himla lång tid! Dessutom innehåller mat som är snabb/halvfabrikat nästan alltid gluten. Bara därför så kommer här recept på världens två enklaste och snabbaste soppor. En perfekt lunch eller middag innan eller efter mellandags-shoppingen!

Potatis och löksoppa, 4 port

8 normalstora potatisar
1 lök
1 tärning grönsaksbuljong
Margarin
Vatten
4 dl matlagningsgrädde/kokosmjölk (om vegansk/lactosfri)

Skala och hacka potatis och lök. Lägg i en kastrull tillsammans med en klick margarin och fräs en stund. Täck sedan potatisen och löken med vatten och lägg i buljongen och låt koka upp och stormkoka i ca 10 min (tills potatisen blivit mjuk) under lock. Häll sedan i grädden/kokosmjöken ochlåt koka upp igen. Ta sedan av soppan från värmen och mixa den med en stavmixer. Krydda ev. efter smak. Servera med bröd.


Tomatsoppa med fetacreme, 4 port

2 burkar passerade eller krossade tomater
2-3 morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde
Margarin

1 liten burk creme fraiche
1/2 pkt fetaost
Färsk basilika, salt och peppar 

Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken. Fräs dessa med vitlöken och en klick margarin i en kastrull. Häll i tomaterna och buljongtärningen. Koka upp soppen och låt koka ca 3 min. Blanda under tiden ihop fetacremen. Smula fetaosten och blanda med creme fraichen och kryddor.
Ta av soppan från värmen när den har kokat klart och tillsätt grädden. Servera soppan med bröd och klicka i fetacremen i tallriken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0