Glutenfri julskinka two ways!

Som ni säkert vet så kan vi glutenallergiker inte äta vanlig julskinka, den brukar ha ströbröd runt om. Men det är ju inget konstigt med själva skinkan och med andra ord finns det inga hinder i att göra den glutenfri istället!
Här är två gluterfria varianter på glutenfri julskinka:

Griljerad skinka:

1 Färdigkokt/ungsbakad skinka mellan 1,5 och 4 kg ca
1 ägg
3 msk senap av valfri sort
ca 1/2 dl glutenfritt majsmjöl/ströbröd OLDA (finns på den glutenfria hyllan i de flesta matbutiker)



Ta av nätet och skär bort svålen och en del av fettet från skinkan. Blanda ägget med senapen och pensla röran över skinkan. Strö ströbrödet över med lätt hand. Sätt in i ugnen på 200*c i ca 20 min eller tills den fått lite färg.

Glacerad skinka:

1 Färdigkokt/ugnsbakad skinka mellan 1,5 och 4 kg ca
Juicekoncentrat apelsin/ananas
Florsocker

Ta av nätet och skärt bort svålen och en del av fettet från skinkan. Pudra florsocker över skinkan och sätt in i ugnen på 200*c tills sockret har smält. Blanda ut juicekoncentratet med lite vatten (det ska inte bli som färdig juice) och blanda i florsocker i juicen. Ös sedan skinkan med juiceblandningen och låt stå i ugnen i totalt ca 20 min.


Kommentarer
Postat av: Veronica kusin

Hej gumman! Det borde funka att byta ut ströbrödet till Pofiber oxå :) Jag har blivit helt Pofiber-frälst! ;) Kolla bloggen så har du både bröd och pajdeg, glutenfritt såklart. Puss!

2011-12-14 @ 08:09:23
URL: http://veveskamp.wordpress.com
Postat av: Malin

Tack för tipset! Är själv faktiskt rätt ovan att använda pofiber, har det typ bara i bröd ibland ;) ska pröva ha det mer. Puss!

2011-12-14 @ 09:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0