Sallad MED krutonger
Nu var det länge sedan jag skrev...
Här kommer i alla fall ett nyupptäckt tips!
Har alltid tyckt så sjukt mycker om Ceasarsallad men det är itne samma sak utan krutongerna. När jag var i åre förra veckan så fick jag faktiskt (tro det eller ej) en ceasarsallad med glutenfria krutonger! De hade tagit glutenfritt formbröd (förslagsvis min personliga köpe-bröds-favorit: semper toasty ren havre) och liksom rostat det i stekpannan med lite olivolja och sedan skurit det i stänger. Man kan ju självklar skära dem hur man vill men det var hur som helst förbaskat gott och så enkelt!
Igår gjorde jag egna krutonger till min ceasarsallad och de blev precis lika bra. Glöm inte at tina brödet innan ni lägger det i pannan bara (om det är fryst från början så tina det i brödrosen!)
Malins favorit baguett
Recept:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt
1 ägg
1 tsk salt
1 dl havregryn
7 dl glutenfri mjölmix (semper mix)
Rör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke.
Tillsätt ägg, salt, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar och forma till två bröd med blöta händer, de blir lite deformerade då degen är kladdig och svårarbetad men det gör inget. Jäs baguetterna i minst 40 min under duk på varm plats.
Sätt ugnen på max värme, gärna 300 grader annars 250 grader.
Släng in en halv deciliter vatten i ugnen och stäng luckan.
Vänta 15 sekunder och sätt in plåten med baguetterna.
Grädda 5 min.
Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något på bakplåten.