Mitt senaste matbröd!
50 g jäst
50g margarin
5 dl mjölk
3dl mild naturell yoghurt
1-2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
2 dl havregryn
ca 7-8 dl mjölmix (finax)
Smula jästen i en bunke eller i köksassistent. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken, värm till ca 37*c. Rör ut jästen i hälften av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, yoghurt, sirap, salt, havregryn, fröbn och hälften av mjölmixen. Arbeta kraftigt i maskin, med elvisp med degkrokar eller förhand. Tillsätt den ljusa mjölmixen lite i sänder tills degen är fast men kladdig (ha hellre i för lite mjöl än för mycket, som alltid. Torrt bröd än inte gott...). Tippa ut degen på ett mjölat bord och dela den i 3 till 4 bitar. Baka ut till kakor ca 17 cm i diameter och gör ett hål i mitten med ett snapsglas (gräddas fortare och jämnare så). Lägg kakorna på en bakplåspappersklädd plåt.
Låt kakorna jäsa i 45-60 min och grädda dem sedan på 225*c i ca 20 min eller tills de fått en fin färg (beroende på ugn och smak).
50g margarin
5 dl mjölk
3dl mild naturell yoghurt
1-2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
2 dl havregryn
ca 7-8 dl mjölmix (finax)
Smula jästen i en bunke eller i köksassistent. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken, värm till ca 37*c. Rör ut jästen i hälften av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, yoghurt, sirap, salt, havregryn, fröbn och hälften av mjölmixen. Arbeta kraftigt i maskin, med elvisp med degkrokar eller förhand. Tillsätt den ljusa mjölmixen lite i sänder tills degen är fast men kladdig (ha hellre i för lite mjöl än för mycket, som alltid. Torrt bröd än inte gott...). Tippa ut degen på ett mjölat bord och dela den i 3 till 4 bitar. Baka ut till kakor ca 17 cm i diameter och gör ett hål i mitten med ett snapsglas (gräddas fortare och jämnare så). Lägg kakorna på en bakplåspappersklädd plåt.
Låt kakorna jäsa i 45-60 min och grädda dem sedan på 225*c i ca 20 min eller tills de fått en fin färg (beroende på ugn och smak).